Miklós-tészta
Hozzávalók a tésztához:
- 4 bögre liszt
- 1,5 bögre porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 egész tojás
- 1 sütőpor
- 0,5 bögre tejföl
- 3 bögre tej
- 4 evőkanál liszt
- 3 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 2 és negyed bögre porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 és fél bögre dió
- 3 evőkanál kakaó
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk a porcukorral elkevert sütőport,
tojást, tejfölt. 3 lapot sütünk belőle. A vajat kikavarjuk a porcukorral és a vaníliával. A tejben
elkavarjuk a lisztet, a tojássárgáját, majd péppé főzzük. Állandó keverés mellett teljesen kihűtjük,
majd beledolgozzuk a vajkrémbe, belekavarjuk a darált diót és a kakaót. Ezzel a krémmel töltjük meg
a lapokat, a tetejét bevonhatjuk csokimázzal.
JÓ ÉTVÁGYAT!